®© Seversin Lahanayı ?

Seversin Lahanayı nerden çıkmıştır?Hani bir atasözü var derler ya lahanaya gelince götürüyon kütür kütür soğana gelince acı dion kaçıyon işde tüm olay bu.Bu yüzden sende seversin lahanayı ?



Uykusuzluk çekenler rahat uyku uyuyamamaktan şikayetçi olanlar ben her sabah uykudan uyanmakta zorlanıyorum ne yapmalıyım diyenler dikkatle okusun ...


Geçtiğimiz günlerde HABERTÜRK kanalında Saba Tümer'in programına katılan Ömer Çelakıl ilginç bir bilgi paylaştı uyumakta zorlanan yada yorgun uyanan en önemlisi her sabah işe geç kalan uyanma problemi çekenler için şunu önerdi "yatağınızın altına başa çok yakın olmamak kaydıyla sırt yada bel hizasına içi dolu(boru gibi boş olmaz) helezon şeklinde demir (ama çelik değil özellikle demir) olacak mesela şu spor salonlarında kullanılan bükme yayları vardır onun gibi olabilir 23-30 cm kadar olması yeterli bunu deneyin her sabah rahat uyumuş dinç bir şekilde hemde saatinde uyanacağınızın garanti ediyor. bu demirin manyetik yapıyla ilgiliymiş Saba Tümer 'de denemiş ama o yastık altına koymuş tabikide sabaha kadar durmadan uyanmış puuuaahhh :) Ömer Çelakıl bunu deneyenlerin özellikle kendi hisleri ile bu demiri baş bölgelerine yakınlaştırıp uzaklaştırarak uyku düzenlerin rahatlıkla kendileri ayarlıyabilirler dedi programda bizden paylaşması


İŞTE ÖMER ÇELAKILIM DEMİRLE İLGİLİ ÇALIŞMASI


Kuran'da sağlık ile ilgili önemli bilgiler de bulunuyor:

Kuran'da sağlık ile ilgili de pek çok bilgiye işaret ediliyor. Kandaki oksitlenme, Demir ve Retina gibi...


Hemoglabin ve Demir:

Dr. Ömer Çelakıl: Kuran'ın indirildiği çağda henüz kimse oksijen ve karbondioksiti vücudumuzdaki kanda taşıyan Hemoglobin molekülünden haberdar değildi ve böyle bir tıp terimi de yoktu. Nitekim mikroskoplar da henüz icad edilmemişti. Ayrıca kana kırmızı rengi veren de yine Hemoglobin'dir ve demir eksikliğinde anemi hastalığı (kansızlık) ortaya çıkar.


Vücudumuzdaki Demir (Fe) elementi sayesinde oluşan Hemoglobin hayatın devamı için şarttır. Hemoglobinin ortasında bulunan Demir (Fe) elementi oksijeni kendisine bağlar ve kanda taşır. Kuran'daki Hadid yani Demir suresinde demirin insanlar için faydalar taşıdığı şöyle belirtiliyor:


"Demiri de indirdik ki onda büyük bir kuvvet ve insanlar için faydalar vardır..." (Hadid suresi 25)


Gördüğünüz gibi 48:25 numaralı ayette yan yana gelen harfler mucizevi bir biçimde FE (Demir) ve Hemoglobin kelimelerini oluşturmaktadır.(Hemoglobin kelimesini oluşturan harfler soldan sağa ters, Demir yani (Fe) sağdan sola.) Ayrıca Hemoglobini oluşturan harfler başka hiçbir ayette yan yana gelmiyor dolayısıyla rastlantı diyemeyiz.

Hemoglobin kelimesi Türkçe, Arapça, İngilizce ve farklı dillerde hemen hemen aynı şekilde yazılıp okunmaktadır. Başka örneklerde olduğu gibi burda da aynı yöntemi kullandık o nedenle matematiksel açıdan tüm bunlara tesadüf gözüyle bakamayız. Hemoglobin terimi modern tıp tarihinde 1869 yılında ortaya çıkmıştır KuranıKerim ise 610 yılında indirilmeye başlanmıştır. Dolayısıyla yüzyıllar öncesinden bu hayati moleküle ismen işaret edildiğini düşünüyoruz.



Kandaki Oksitlenme:
Dr. Ömer Çelakıl: Kuran-ı Kerim'in Mutaffifin suresi 13.ayetinde "Kalplerin üzeri Pas bağladı... "şeklinde bir cümle yer almaktadır. Dikkat ederseniz çamurlandı veya tozlandı gibi kelimeler değil de "Pas bağladı" ifadesi kullanılmaktadır. Paslanma "Demirin Oksitlenmesi" demektir. İlginçtir ki Kuran'da bahsedildiği gibi vücudumuzdaki kanda(dolayısıyla kan dolaşımının merkezi olan kalpteki) demir sürekli oksitlenmektedir.Yani Kuran'da bahsedildiği gibi kalbimizde ve damarlarımızda her gün her saat paslanmaya benzer bir reaksiyon gerçekleşmektedir ve demir oksitlenmektedir. Havadan aldığımız oksijen kandaki hemoglobinde bulunan demir sayesinde vücutta taşınmaktadır. Yani aldığımız oksijen kandaki demir ile reaksiyona girmektedir ve bir anlamda paslanmaktadır. Fakat biz bu reaksiyonu gözle göremeyiz. Kısacası bu ayette bilimsel ve mucizevi bir benzetme yapıldığını düşünüyoruz fakat bu sadece bir yorumdur. Yukarıda da bahsettiğim gibi, Kuran'ın hemoglobin ve demir atomuyla ilgili mucizevi kanıtlar sunduğunu dile getirmiştik



edit post

4 Reply to "Rahat uyumak erken uyanmak dinç zinde uyanmanın sırrı"

Adsız on 10 Mayıs 2009 12:33

ben denedim işe yarıyo arkadaşlar

 

Adsız on 23 Ağustos 2011 12:37

assiktir lan sanamı sorucaz ne yorum yapcamızı

 

Adsız on 9 Mart 2013 09:03

Hi thеrе! Ι know thiѕ is someωhаt off topic but I was wonԁering which blog platform аre you using for thіs website?
I'm getting fed up of Wordpress because I've had problеms ωith hacκеrs аnd I'm looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

my webpage; SEOPressor

 

Adsız on 11 Mart 2013 05:21

Good dаy! Do уou uѕe Twitter?

I'd like to follow you if that would be ok. I'm undоubtedlу enjоyіng yοur
blog аnd loоκ forwаrd tо neω postѕ.



Take a lοok аt mу homеpage .

.. seopressor version5

 

Yorum Gönder

Sayfaya Yorum yazmak için (Yorumlama biçimi:ANONİM Olarak) işaretliyerek gerksiz prosedürlerle uğraşmadan yorum yazabilirsiniz ...!