®© Seversin Lahanayı ?

Seversin Lahanayı nerden çıkmıştır?Hani bir atasözü var derler ya lahanaya gelince götürüyon kütür kütür soğana gelince acı dion kaçıyon işde tüm olay bu.Bu yüzden sende seversin lahanayı ?


Türkiye'de örtünme dendiğinde akla İran gelir. Ben iki yıldır İran İlk ut'unun (devletinin) Petrol danışmanlığını yaptığımdan sıkça gidip geliyorum İran’a.

Kara çarşaf giyimli kadınlarda yüz bütünüyle açıktır. Şifon takan kadınlarda ise saçın yarısı açıktır.
Kadın yüzü boyalıdır. Kapanma mollaların yönetimi ellerine geçirmeleri ve İslam Cumhuriyeti kurmalarından sonra başlamıştır. Bu güne dek, uçağa kapalı olarak binen İranlı bir kadının Türkiye'ye indiğinde örtüsünü taktiğini daha görmedim.

İranlı kadınlar örtünme baskısından tiksiniyor. Türkiye'de ise, inancı siyasi çıkarlarına aracı yapan Erbakan’ın çaktığı kıvılcımla erkekler kadınları kapatmaya başladı. AK Partinin yönetime gelmesiyle, özellikle genç kızlar arasında sıkma baş, yaşlılarda kara örtü oldukça yaygınlaştı.
İranlı kadınlar kaygıyla soruyorlar "Türk kadınlarına ne oluyor? Bizi güç kullanarak "mollalar" kapatıyor. Siz özgür, ayrıca laiksiniz. Sizin kadınlarınız niye kapanıyor?".

Kapanan kadın değil, kapatan erkek. Arabistan'da, Afganistan'da, İslam Cumhuriyetlerinde sürekli erkeğin dayatması ile kadın kapanıyor. Yine erkeğin çengeline takıldı kadın, kadınlarımız…

Sümer Bilimci Muazzez İlmiye Çiğ’in anlatımıyla erkeğin kadın üzerine baskısı Sümerlerde yakinin bulunmasıyla, o dönemin tapınak rahiplerinin erkekler çıkarına yasalar koymasıyla başladı.
Önceleri kadın, Tanrının özelliklerini taşıyan toprak gibi yaratıcı, koruyucu, kutsal görülürken, sonraları dinler aracılığı ile bu özellik erkeğe aktarılarak, kadın yalnızca erkeğin yaratıcı dölünü taşıyan bir araca dönüştürüldü. Kutsal kitaplarda kadının erkeğe hizmet için yaratıldığı anlatılarak kadın tutsak edildi.
Tarıma, saban gibi toprak işleyen aletler girince, bunları kullanan erkek ürünü, toprak edincini
eline geçirdi. Kadın beslenen konuma getirildi. Yasalar da erkekler öne çıkarıldı, yönetimde, seçme ile seçilmede kadın yok sayıldı. Kadın alış verişten uzak tutuldu, akça da (para), toprakta erkek eline geçti. Erkek bununla yetinmedi: işi sağlama bağlamak için, kutsal kitapların Tanrı’ca
indirildiğini, bunun bir Tanrı buyruğu olduğunu söyleyerek kadının karşı durmasını engelledi. Örtünme, kadını "ikincilliğini" savunan tek Tanrılı beş büyük inançtaki tümü erkek olan "Tanrı Elçilerince" uygulamaya sokuldu. Bunlar; Yahudilik, Budizm, Konfüçyüs’çülük, Hıristiyanlık ile
Müslümanlıktı. Tümü de birbirini izler biçimde kadını erkeğin yardımcısı olarak tanımladı.
Artık Tanrı adına, kadın için erkek konuşuyor, erkek karar veriyordu. Tanrı ise "baba" takma adıyla erkekleştirildi. Doğal olarak kadın "ikinciliğe" düştü. Oysa erkeği de, dişiyi de yaradan Tanrı
gibi "kadındı".

Süre içinde erkek kadını öyle bir oyuncak konumuna sokmuştur ki; Heredot'a göre, Babil'de her kadın evlenmeden önce tapınakta bir erkekle yatması gerekmektedir. Böylece, tapınaklar sözde kendini Tanrıya adayan erçilliğin (fahişeliğin) yapıldığı genel eve dönüşmüştür erkekler için.
Bu gelenek sonra Asur'lara geçmiş, bu gün ki Türkiye 'de tapınaktan çıkıp geneleve dönüşmüştür.

Muazzez İlmiye Çiğ 'a göre Sümer'de kadınların evlenmesinde subaylık (bekâret) aranıyordu. Sümer kadını evlendiğinde önceden bekâretini kaybetmiş ise, kocasından boşanırken ortak edinçlerin yalnızca yarısını alabiliyordu. Bu gelenek bugün Katoliklerce sürdürülmektedir. Kendi
egnini (vücudunu) Tanrı adına Tapınaklarda erkeklere adayan kadınların diğerlerinden ayrılmaları için dışarıya çıktıklarında başlarını örtmeleri gerekirdi.

MÖ 1600 yıllarında bir Asur kağanının koyduğu yasa ile bu kez örtünme kapsamına, bütün evli ile dul kadınlar alınmış, kızlar ile sokak Ercillerine (fahişelerine) başını açma yasağı getirilmiştir. Sevişmeye tapınma ile kutsallık anlamı yüklenmiştir. Bu gelenek Babil'lilere, sonra
da Asurlular yoluyla Filistinlilere, oradan da İsrail’e geçmiştir. Sonra da, tümü Orta Doğu’da doğan Tanrılı dinlere geçmiştir. "Peçe" İslamiyet’ten önce Ortodoks Doğu Roma'da (Konstantinopolis'te)
kullanılmıştır. Bugün bile Ege Adalarında kapkara peçelerin içinde dolasan "Rum Ortodoks" kadınları vardır. Sonra bu gelenek Hıristiyanlıktan İslamiyet’e bulaşmıştır. Hıristiyan rahiplerinin tepeden tırnağa kapalı olması da eski Sümer, Asur Ercil (fahişe) geleneğinin izleridir.

İşte böyle. Ne İran’ın, ne de Arabistan’ın bir Atatürk'ü yoktu. Atatürk eski Sümer ile Asur geleneklerinden İslamiyet’e yansıyan kapanma geleneğini kaldırdı. Kadını, erkeğe hizmet eden bir varlıktan çıkarıp, erkeğin koşullarını üleşen uygar bir konuma getirdi. Erkeğin dayatmaları ile kadınlarımız yine tutsaklaştırılıyor… Yasa koyucular, din bilginleri susuyor… Siyasiler, gericiler at koşturuyor. Cumhuriyetle kazanılmış olan eşitlik yitiriliyor.

Bu bir oyun değil bir gerçek. Baskıyla kapanmaya karşı, aydın kadınlarımızın sessiz kalmalarını anlayamıyorum… Bu sessizlik sürerse yarın sizde kapanacaksınız, ayni İran’daki gibi… Dönüşü olmayan bir yoldayız…

Gericilik; demokrasinin hoş görüsünü kullanarak özgürlüğü kapanına alıyor.

yazan:Prof. Dr. Övgün Ahmet ERCAN



edit post

4 Reply to "Erkek kadını neden örtdü ?"

Adsız on 8 Aralık 2009 02:35

muhtemelen senin ne annen ne eşin nede kız kardeşin kapalı değil yani sallamasyon yaparak konuşuyosun benim kız arkadaşım açık kız kardeşim açık annem kapalı ona bugüne kadar kimsenin kapanması için bişey söylediğini duymadım bende bugune kadar ne kız kardeşime nede kız arkadaşıma bişey söylemedim çevremdede böyle bişey görmedim insanların inançlarına saygı duymayı öğrenirseniz neden kapandıklarını anlarsınız ( belki )

 

Ahmet Yılmaz on 4 Ocak 2011 19:50

Siz bu yazıyı yayınlamakla "1" tane dahi cahil bir adamı Allahtan soğuttu iseniz, bence kara kara düşünmesi gereken sizsiniz. Bu yazının temeli ya cehalet, yada kasıtlı toplum yönlendirme hareketi. ikisinden biri. eğer cehaletse, bilgi edinin. eğer kasıtlı ise, madem laik demokratik cumhuriyet bizde konuşalım özgürce. Baş kapatma konusuna karşısınız. 1- baş kapatmak (haşa) din olmasa da kandırılmış olsak dahi insanlığa yararlıdır. yok zararlıdır diyen adamın zekasından şüphe ederim :) 2-zorla konusunu islamla pekiştirmeniz büyük yanlış. bir kısım erkek zorla kapatıyorsa, bunu niye islama adlediyorsunuz. makyaj yapıyor ama dimi, kapalı ama öpüşen türbanlı gördüm ben bunlar böyle işte dimi :) yemezler. ona bakarsanız ben hiç para karşılığı kendini satan genel evde kapalı hayat kadını görmedim. o halde bu açıklar böyle işte! diyebilir miyiz? elbette diyemeyiz. irana felan at gözlüğüyle bakıyolar dersiniz ama sizde de var o gözlükten. türkiyeyi iranı arabistanı örnek gösteriyorsunuz. yahu, Allah dini göndermiş. insan buna uymuş uymamış yada çıkarlarına uygun hale getirmiş modifiye etmiş beni bağlamazki bu, islamı da bağlamaz bu. bu gün müslümanların en büyük düşmanı yine müslümanlardır. hele hele, hani diyorsunuz ya, aydın kadınlarımız neden ses çıkarmıyorlar? hani aydın ya :) aydın, aydın olsa bi kere bu söylemde yazı yazmaz, yayınlamaz. komik duruma düşer. siz insanları örnek göstererek dini anlatamazsınız. sosyoloji mi bu kardeşim :) Allah demiş x konusu yasak. şimdi bırak üçü beşi, tüm dünya ona yasak değil dese, islamda bu yasak değil mi olur? olmaz. o halde, konu şu, bende aynı fikrdeyim bi çok konuda. ama bu islamın yanlışı değil, insan hatasıdır. bir kadını zorla kapatamazsın, bu islama aykırı. İran kapatıyormuş. bize ne. iranı Allah mı yönetiyorda iranı islama örnek gösteriyorsunuz. aydın kesim medeni kesim. açık görüşlü kesim. şimdi bu yazıları yazan profesörler 50 yıl sonra unutulacak, ama bir mimar sinan unutulmadı hala. sebep? Atatürkü örnek gösteren adam daha Atatürkü tanımıyor :) islam laik düzenle islam olur. Atatürk islamı çözmüştü.

 

Ahmet Yılmaz on 4 Ocak 2011 19:50

sizin dininizi bilmem ama bizim dinimizde zorlama şart cezalandırma olmadığı için laiklik gerekliydi. ki, kişi kararını özgürce versin ki bi anlamı olsun. yoksa birine bıcak dayayıp size gerekli olan parayı cebinden alsanız, yahu bu adam iyi adam bana değer verdi sıkıntımı giderdi der misiniz? hayır. ama hiç istemeden durumunuzu öğrenince cıkarıp verirse işte o zaman değerli olur. konu bu. zorlama olursa zaten o islam değil. hani şey derler x suçu işleyen adam recm edilerek (taşlanarak) öldürüldü. ne kadar vahşice dimi :) yahu iran felan yapıyor bunu. recm etmek demek. adamı karşınıza alıyorsunuz tırnak ucundan büyük olmamak kaydıyla taş kırıntısını gerilmeden sadece ekleminizi oynatıp güç alarak adama doğru atıyorsunuz. taş adama bile ulaşmıyor :) burdaki konu şu, yani adamı ayıplamak. utansın, bir daha o kötü şeyi yapmasın. şiddet felan yok yani. ülkenin biri bilmem ne yapıyor diye onu örnek gösterip benim dinimi karalamayın. sizin aydınlar çıkarı olmadan aynı apartmandaki komşuya selam vermiyor. benim dinim ise hiç tanımadığın biri geçse yanından ona selam ver diyor. sizin aydınlarınız ben aydınım dinleyin beni vs derken, benim dinim ne olursan ol kimseyi küçük görme kendinden diyor. sizin aydınlarınız çoğunluğu hatta kendisi bile müslümanken islamı yıpratıcı şeyler kaleme alırken, benim dinim puta tapan adamın putuna küfretme diyor. sizin aydınlar çocuk tanıssın kendi seçsin evleneceği erkeği bizim kız yobaz mıyız biz görücü usulü olsun deyip 5-10 deneme yapmasını (cinsellikte dahil) sağlayacak medeniyetle övünüp evleneceği erkeğin işine parasına güvencesine kariyerine bakarken, benim dinim aşkı fizikte arama görmemen daha önce önemli değil, kalbinde sevme niyeti olsun asıl önemli olan bu diyor. sizin aydın doktorlar kuyruk kuyruk hasta muhtaç varken 8 saat çalışmamak için hemde parayı az bulup grev yapıyor, benim dinim bana komşun muhtaçken sen karnını doyurma ekmeğinin yarısını da böl ona ver diyor. sizin aydınlar adres soran adama bilmiyorum diye geçiştirirken kendi kalitesinde görmeyip, benim dinim kapını çalıp biri otel sorarsa o kişiyi evinde ağırla diye öğütte bulunuyor. binlerce yazarım böyle. anlatmak istediğim şu temelde, insanı baz alarak dini yorumlayamazsınız. o yanlış yaşıyor islamı. ben ne yapayım yani.

son olarak bu gibi şeylere fikrimi söylersem, yanlış demiyorum. zaten asıl müslüman da buna üzülmez :) ben şimdi iranda olsa idim, cennet zordu. cunku hata yapma olasılığın az. içki yasak, yolda öpüşemiyosun, kadınlar mini giymiyorki xx yerlerine bakalım. ama laik ülkede her kesim olur. dolayısı ile siz kendinizi cehenneme hazırlarken, bize artı sağlıyorsunuz. Her şerde bir hayır vardır. sizin şeriniz bize hayırlıdır, fuhuş yapmak zorken değil çok kolayken istesen yapabilecekken yapmamak asıl yükselten kademeyi. o sebeple böyle yazılar yazan, alkolik olan, mini etek giyen, gel bara gidelim diyen, beni günaha çekmek isteyen herkesten Allah razı olsun. onlar olmasa biz nasıl ispatlardık imanımızı :)

 

ahmet yılmaz on 4 Ocak 2011 19:58

bak şimdi farkettim :) siteye bu yazıyı eklemiş, yandaki linklere bakın :) sitene canlı kuranı kerim ekle :)))))

 

Yorum Gönder

Sayfaya Yorum yazmak için (Yorumlama biçimi:ANONİM Olarak) işaretliyerek gerksiz prosedürlerle uğraşmadan yorum yazabilirsiniz ...!