®© Seversin Lahanayı ?

Seversin Lahanayı nerden çıkmıştır?Hani bir atasözü var derler ya lahanaya gelince götürüyon kütür kütür soğana gelince acı dion kaçıyon işde tüm olay bu.Bu yüzden sende seversin lahanayı ?

Sorun Nedir? İnternet explorer giriş sayfası değişmiyor,bilgisayarınıza worm ve trojen bulaşmış bilgisayarınızda başlangıç sayfası değişmişve başka bi siteye girerken farklı farklı başka siteler açılıyor ayrıca başlangıç sayfasını değiştirme yeri kilitli ve bir türlü başlangıç sayfanı değiştiremedin ilk önce başlangıçta açılan programları kontrol ettiniz anormal bir durum yoktu daha sonra SpyBot Search & Destroy programıyla fln tatrttınız falanfilan ama netice yine başlangıç sayfasını değiştirme yeri kilitli durmda ve bir türlü değiştiremiyorsun değilmi ? bunu bikaç şekilde düzeltmek mümkün resimli anlatımda mevcut Seversin Lahanayı ?


1-) siz genede önce bu yazdıklarımı bi yapın sonra diğerlerine geçin çünki bu genelde virüslerin yol açtığı bi sorun virüs taramalarını yapın oncelikle Spybot ve Ad-aware yazilimlarini bilgisayariniza yukleyip guncellemelerini yapin. Sistemi tekrar baslatip acilis ekrani gelmeden F8 tusuna basin. Karsiniza gelecek ekrandan guvenli kip'i secin. Yazilimlari buradan calistirarak virus taramasi yapin. Asagiya ekledigim kodlar araciligi ile once giris sayfasini degistirilebilir hale getirip istediginiz sayfayi yazdiktan sonra da tekrar kilitleyin. Bilgisayarinizi zorunlu kalmadikca sistem yoneticisi olarak kullanmayin. Ikinci bir kullanici acip yetkilerini sinirli yapin. Bu cok onemli. Baslangic sayfasinin kilidini kaldiran kod : indows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel] "HomePage"=dword:00000000 [HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel] "HomePage"=dword:00000000 [-HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionGroup Policy ObjectsLocalUserSoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel] "HomePage"=dword:00000001 [-HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionGroup Policy ObjectsLocalUserSoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel] "**del.HomePage"=" " [HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer] "NoSaveSettings"=dword:00000000 [HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionGroup Policy ObjectsLocalUserSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer] "NoSaveSettings"=dword:00000000 Baslangic sayfasini tekrar kilitleyen kod : Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel] "HomePage"=dword:00000001 [HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel] "HomePage"=dword:00000001 [HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer] "NoSaveSettings"=dword:00000000 Bu kodlari kopyalayip notepad a yapistirin sonra adlarini sira ile ac.reg ve kilitle.reg olarak kaydedin. Unutmayin Bilgisayarim - Araclar - Klasor Secenekleri'nde dosya uzantilarini gizle secenegi iptal edilmis olmali. Hangi kodu calistirirsaniz o islev gecerli olacaktir.
2-) Bu Sorunu Düzeltmek Icin, Su Adimi Izliyebilirsiniz. Baslat > Calistir > Regedit.exe Acilan Editorden Sirasiyla Su Dizine Gelin. HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel Bu Dizin Icerisinde HomePage Adindaki Degeri Tiklayip, 0 Olarak Ayarladiginizda. Sorun Ortada Kalkacaktir. Ayni Sekilde Alttaki Kullanici Dizininide Kontrol Etmenizi Oneririm, Oradada HomePage Degeri 1 Ise 0 Yapin Veya Komple Silin Bu Degeri Sorun Ortadan Kalkacaktir. Kolay Gelsin HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREPoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel
3-) Başlat / Çalıştır / Regedit / HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Internet Explorer / Main anahtarında bulunan adresi değiştirin.yada,HKEY_CURRENT_USER SOFTWARE Policies Microsoft Internet Explorer Control PanelDizinini takip ederek git. Yan Tarafta Bulunan Homepage’e sağ tıklayıp Değiştir i seç “1″ olan değeri “0″ olarak değiştir.yada,* Başlat / çalıştır* gpedit.msc* kullanıcı yapılandırması* Windows ayarları* internet Explorer bakımı* url ler* önemli url ler* burada 1. seçenek ana sayfanız olmasını istediğiniz url yi yazıyorsunuz arkadaşlar. 4-) başlangıç değişmiyor resimli anlatımı :Değiştiremiyosun ve görünümü aynen böyle kilitli dimi
(RESİMLERİ BÜYÜK BOY GÖRMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ )
Seversin Lahanayı ?


Düzeltmek İçin Başlat>Çalıştır'ı Açıyoruz..

şimdi calıştır'daki Kısıma "regedit" Yazıyoruz..

Açılan menüden....HKEY_CURRET_USERSOFTWAREPoliciesMicrosoftİnter net ExplorerControl Panel'i buluyorsunuz Turp Suyu


VE Yan Taraftaki Home Page'ye Sağ tıklayıp değiştir diyoruz

( 1 ) Olan Değeri 0 Olarak Değiştiriyoruz.. T
Seversin Lahanayı ?


Menü'yü Kapatın ve İnternet Explorer'e Sağ Tıklayıp Özellikler Diyelim...İstediğimiz Site İsmini veya Boş Kullan Diyebiliriz..

hepsi bu kadar geçmiş olsun :)



edit post

0 Reply to "İnternet explorer giriş sayfası değişmiyor kilitlendi resimli anlatım"

Yorum Gönder

Sayfaya Yorum yazmak için (Yorumlama biçimi:ANONİM Olarak) işaretliyerek gerksiz prosedürlerle uğraşmadan yorum yazabilirsiniz ...!